Placenta capsuleren

Bijna alle zoogdieren eten de placenta na de bevalling. Bij mensen is dit ook geen vreemd fenomeen, al zijn we het in de westerse wereld niet (meer) gewend.

Het eten van de placenta vervangt onder andere veel mineralen die door het bloedverlies verloren zijn gegaan. De vitaminen en proteïnen in de placenta zorgen dat je snel weer op krachten komt na een zwangerschap en bevalling. Ook zou het helpen een postpartum depressie te voorkomen, de melkproductie goed op gang te brengen en vrouwen die hoge bloeddruk en oedeem hebben gehad tijdens de zwangerschap snel laten herstellen.

Uit eigen ervaring, en de ervaring van vele andere vrouwen, weet ik dat het eten van de placenta direct na de bevalling helpt het bloeden te stelpen. Ikzelf nam een deel van de placenta tot me in de vorm van een smoothie en merkte direct verschil. In de smoothie zat een stukje placenta, een flinke hand aardbeien, een banaan en kokoswater. Direct na de bevalling dronk ik het eerste deel van de smoothie en ik voelde het vloeien minder worden. Een paar dagen na de bevalling nam ik de rest en ik kon direct overstappen naar de kleine verbanden.

placentacapsulesDe rest van de placenta heb ik gecapsuleerd, wat ik geleerd heb van Laura van Deth. Iedere dag neem ik (op het moment dat ik dit schrijf slaapt mijn baby van 4 weken oud bij me in de doek) een paar capsules als ik mijn vitaminen neem. Het drinken van de smoothie was even een vreemd idee (maar smaakte heerlijk! ) maar het nemen van de capsules totaal niet. Het verse vlees zie je, of proef je, er niet meer vanaf.

Ik heb geleerd hoe je de placenta moet drogen en capsuleren, omdat ik het graag ook voor andere vrouwen wil doen. Wil je hier meer informatie over of wil je dat ik je placenta ga capsuleren? Mail me dan op mailivyssoap@gmail.com. Ik kom de placenta bij je thuis halen (binnen een straal van ongeveer 30 km van Beverwijk) en als je wilt kan ik dan gelijk (als kraamkado) een smoothie voor je maken. Ik vraag een vergoeding van 120 euro voor het drogen en capsuleren van je placenta.

Het is fijn als je tijdens je zwangerschap al contact met me opneemt, zodat ik in mijn agenda een beetje rekening kan houden met het ophalen van de placenta. En stel dat ik op vakantie ben, dan wil je dat toch weten! Het is natuurlijk geen probleem om na de bevalling een mail te sturen. Bewaar de placenta dan in ieder geval in de koelkast, of als het langer dan 48 uur duurt voordat ik hem op ga halen, in de vriezer.